Projecten

Aanleg nieuwe tuin

Aanleg nieuwe tuin

Op een avond werden we spontaan gecontacteerd door de familie Ruck uit Heerhugowaard. Of we spoedig een ontwerp en offerte voor de aanleg van hun tuin bij hun nieuwe woning in de nieuwbouwfase van Heerhugowaard wilden maken. Het mooie van de aanvraag was dat we al onze ideeën erin kwijt konden, niets was te gek. Voor een nog kale tuin die we compleet dienden op te bouwen is dat een uitermate goede start.
Binnen een week werd ons de opdracht gegund en konden we beginnen met het ingraven van de beregeningsinstallatie en de verlichting. Daarna volgde het realiseren van de beschoeïng en de zitkuil met damwanden. De bestrating en beplanting maakte het geheel tot een compleet en overeenstemmend geheel.

Volledig herinrichten tuin

Volledig herinrichten tuin

De familie Snoek uit Zuid-Scharwoude nam ons in de arm voor een wel heel bijzonder project. Het starten aan de herinrichting van de tuin zonder begroting. Het tuinontwerp was de leidraad maar door de vrijheid in het budget ontstond extra creativiteit.
De kraan en shovel zijn er aan te pas gekomen voor de aanleg van de sierbestrating inclusief trap naar de voordeur, welke we tijdens de oplevering hebben bekleed met een rode loper.
We hebben zorggedragen voor de materialen, de bestrating en de beplanting.

Renoveren beschoeïng wateropslag

Renoveren beschoeïng wateropslag

In opdracht van het waterschap (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) stonden we begin maart 2014 voor de uitdaging om een lengte van 550 meter beschoeïng te renoveren aan de wateropslag ter hoogte van Donkereweg 7. De naastgelegen bewoners hadden veelvuldig last van wegzakkende walkant.
De in omstreeks 1985 aangebrachte beschoeïng -met inmiddels rotte planken boven het wateroppervlakte- hebben we kunnen verwijderen waarna we extra palen tussen de bestaande hebben geslagen. Het nieuwe houtwerk kon er daarna weer veilig tegenaan geschroefd.
Met behulp van onze eigen Takeuchi minikraan hebben we het houtwerk eerst vrij van grond gemaakt en daarna weer aangevuld.

Herinrichten tuin

Herinrichten tuin

De familie Dorenbos uit Zuid-Scharwoude gunde ons de opdracht voor dit bijzondere project. De tuin moest volgens het ontwerp van de familie compleet worden heringericht. Omdat de tuin aan het water ligt was de enige oplossing om een ponton in te zetten. Dit zorgde tevens voor extra werkruimte tijdens het ontruimen van de oude tuin en het aanleggen van de nieuwe tuin.
Het terras is aangelegd met keramische tegels met voeg. De beschoeïng is volledig vernieuwd en voorzien van een vlonder. Het geheel is afgemaakt met een volledig houten veranda aan het water. De beplanting heeft de familie Dorenbos zelf gerealiseerd.

Herinrichten tuin

Herinrichten tuin

Een mooi, maar alweer wat ouder project in ons fotoalbum is die van de Fam. Arink uit Zuid-Scharwoude. Zij kwamen met een goed uitgewerkte schets van een houttuin. In zo'n tuin aan het water gelegen, waar de vlonder al een eye-catcher in de tuin is, zorgen de houtelementen in de rest van de tuin voor een mooie samensmelting.
We hebben zorggedragen voor het opruimen van de oude tuin, met onze nog oude minikraan. Deze kraan hielp ons ook bij het verstevigen van de onderbouw van de vlonder en het opnieuw aanleggen van de vlonder met het damwand. Vervolgens realiseerden we de houtbouw en de bestrating waarna de beplanting de tuin compleet maakte.

Veranda's en tuinhuisjes

Veranda's en tuinhuisjes

Veel mensen beleven echt plezier aan hun tuin. Sommigen doen dit door in de tuin te werken ter ontspanning en andere mensen willen liever neerploffen in een zithoek om tot rust te komen. Toch doen de meeste Nederlanders het alleen met ècht zomerweer. Vaak klaagt men dan dat het te heet is. Het gevolg is dat men dan toch weer in huis gaat zitten. Kiest u voor een veranda in uw tuin -een verlengstuk van uw woonkamer- dan bent u buiten en binnen tegelijk. Het voordeel daarvan is de heerlijk koele schaduw op een hete zomerdag, of lekkere knusse warmte wanneer het net wat koeler begint te worden. Een veranda is een sfeermaker in uw tuin!


Wilt u direct meer weten? Wij staan u graag te woord.